Recepten

Pittige chili sin carne         4 personen

Hoofdgerecht – 15/20 min

Ingrediënten

  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 6 eetlepels Verstegen liquid Spice blend (latin smokey paprika)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 paprika’s
  • 1 zak Italiaanse groente schotel
  • 1 blikje maïskorrels (150gr) (uitgelekt)
  • 1 blik tomaten blokjes (400gr)
  • Optioneel: Koriander

Bereidingswijze

  1. Snijd de uien en paprika’s.
  2. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit in een koekenpan de olie. Fruit de ui, knoflook en paprika 5 min.
  4. Schep de italiaanse groente schotel, mais en tomatenblokjes erdoor en kook dit nog 2 min mee.
  5. Voeg vervolgens de Spice blend toe en laat het nog even 5 min sudderen.
  6. Schep de rijst en chili op 4 borden en bestrooi het eventueel met koriander.

Volkorenpasta ovenschotel met broccoli   2 personen

Pasta is een populair product, wat door veel mensen gegeten wordt. Wil je hem nu wat gezonder eten? Eet dan de volkorenpasta ovenschotel, met veel groenten en 30+ kaas. Voor meer voedingsstoffen en minder vet. Deze ovenschotel is snel, makkelijk en erg gezond!

Ingrediënten

  • 80 gram volkorenpasta
  • 1 broccoli
  • 300 gram kipfilet
  • 75 gram geraspte kaas 30+
  • 10 snoeptomaatjes

Bereidingswijze

  1. Zet de oven aan op 180 graden.
  2. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze in 10-12 minuten beetgaar. Kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking.
  3. Snijd de kipfilet in blokjes, verhit een eetlepel olijfolie in een pan en bak de blokjes kip.
  4. Neem een ovenschaal. Giet de pasta en de broccoli af. Meng in de ovenschaal de gekookte pasta, broccoli en de gebakken kip. Snijd vervolgens de snoeptomaatjes doormidden en leg deze over het mengsel.
  5. Bestrooi het geheel vervolgens met de geraspte kaas. Zet dit in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is (ongeveer 5 min.)

Smakelijk!

Tip

Meng de pasta, voor deze in de ovenschaal gaat, met een eetlepel pesto.

Snelle omelet uit de airfryer        1 persoon

Naast de genoemde groenten in het recept kunnen er ook allerlei andere groenten in deze omelet! Ideaal dus om de restjes uit de koelkast op te maken.

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • ½ ui
  • ¼ paprika
  • 50 gram champignons
  • (20 gram geraspte 20+ kaas)

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui en paprika in stukjes en doe de champignons door de helft.
  2. Neem een klein hittebestendig ovenschaaltje en doe de groenten hierin.
  3. Klop de eieren en voeg hier eventueel de geraspte kaas aan toe. Voeg dit eiermengsel bij de groenten en roer nog een keer goed door.
  4. Zet het ovenschaaltje ongeveer 10 minuten in de airfyer op 180 graden.

Smakelijk!

Tip!

Voeg peper en bieslook toe voor een extra lekkere smaak aan de omelet. 

Zomerse salade                     2 personen

Ingrediënten

  • 200 gram sla
  • 150 gram garnalen
  • ½ mango
  • 1 sinaasappel
  • 100 gram zilveruitjes
  • 1 eetlepel chilisaus

Bereidingswijze

  1. Pel de sinaasappel. Snijd de sinaasappel en mango beide in blokjes.
  2. Doe de sla in een kom en meng dit met de garnalen, sinaasappel, mango en zilveruitjes.
  3. Verdeel hier de chilisaus overheen.

Smakelijk!

Tip

Heb je geen sinaasappels? Dan kan je ook 2 mandarijnen nemen!

Gezonde banaan wafels              2 wafels

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 75 ml. sojamelk naturel
  • 50 gram volkoren meel
  • 1 theelepel bakpoeder

Bereidingswijze

  1. Prak de banaan goed en meng het prakje met het ei en de sojamelk.
  2. Meng het volkoren meel met de bakpoeder en doe dit vervolgens bij de overige ingrediënten. Mix het geheel goed met een handmixer.
  3. Zet het wafelijzer aan en vet hem in.
  4. Vul het ijzer, als deze goed warm is, met het wafelbeslag. Doe het wafelijzer dicht en laat de wafels in ongeveer 5-10 minuten goudbruin bakken.

Smakelijk!

Tip!

Voeg kaneel of koek- en speculaaskruiden toe aan het beslag.

Mexicaanse lasagne                     2 personen

Ingrediënten

  • 250 gram mager rundvlees
  • 4 volkoren lasagnebladen
  • 150 gram bruine bonen
  • 150 gram mais
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 100 gram tomatenpuree
  • 40 gram geraspte kaas 20+
  • 1 eetlepel kookroom light (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Rul het gehakt in 1 eetlepel olijfolie tot deze bruin is.
  3. Snijd de paprika in kleine blokjes en bak deze met het gehakt ongeveer 4 min. mee. Voeg dan de bruine bonen toe, zet het vuur middelmatig en laat het geheel 5 minuten staan. Roer regelmatig door.
  4. Voeg vervolgens de tomatenpuree en eventueel de kookroom toe en verdun dit met een scheut water zodat de puree sausdikte krijgt.
  5. Voeg de mais toe en laat het geheel nog 3 minuten op middelmatig vuur staan. Roer weer regelmatig door.
  6. Schaaf ondertussen met een (kaas)schaaf lang plakken van de courgette.
  7. Vet een ovenschaal in en beleg de bodem met een laagje gehakt-groentemengsel. Leg hier 2 volkoren lasagnebladen op. Vervolgens weer een laag mengsel en nu een laag courgetteplakken. Hierna weer een laag mengsel en dan weer 2 volkoren lasagnebladen, leg hier direct een laag courgetteplakken op en sluit het geheel af met een laag gehakt-groentemengsel.
  8. Zet de lasagne ±45 minuten in de oven. Verdeel na 30 minuten de geraspte kaas over de top en zet deze de laatste 15 min. mee in de oven.

Smakelijk!

 

Tip!

Voor de Mexicaanse smaak, voeg paprikapoeder, chilipoeder, cajunkruiden en/of komijnpoeder toe.

Portobello burger         2 personen

Een portobello burger, nét zo lekker als een gewone hamburger. Maar dan vegetarisch en met veel groenten! Dus veel gezonder en niet alleen als uitzondering, maar gewoon op een doordeweekse dag.

 

Ingrediënten

  • 4 portobellos
  • 2 bonenburgers
  • ½ vleestomaat
  • ½ aubergine
  • 1 ui
  • 2 plakken cheddarkaas
  • (satéprikkers)

Bereidingswijze

  1. Snijd 2 flinke plakken van de tomaat (het liefst horizontaal). Snijd de aubergine in 4 flinke plakken en de ui in ringen.
  2. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak de portobellos ongeveer 5 minuten waarin ze een aantal keer worden gedraaid.
  3. Voeg vervolgens de aubergine en de uienringen toe. Keer de aubergine regelmatig om.
  4. Neem na 5 minuten de bonenburgers en bak deze in een aparte pan volgens aanwijzing op de verpakking. Leg als deze bijna goed zijn op beide burgers een plak cheddarkaas en laat deze smelten. Leg tegelijk met het toevoegen van de kaas de plakken tomaat in de pan en bak deze kort mee.
  5. Neem een portobello, leg hier een plak aubergine op, leg hier vervolgens de burger met de kaas op, dan de tomaat, dan weer een aubergine en sluit de burger af met een tweede portobello. Steek hier een satéprikker doorheen.

Smakelijk! 

Tip!

Bestrooi voor het bakken de groenten met paprikapoeder.


Gele curry bloemkool en aubergine      2 personen

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool
  • 1 aubergine
  • 400 ml kokosmelk
  • 140 gram tomatenpuree
  • 2 theelepels gele currypaste (naar smaak meer of minder)

Bereidingswijze

  1. Snijd de bloemkool in roosjes en de aubergine in blokjes.
  2. K0ok de bloemkoolroosjes ongeveer 5 à 7 minuten beetgaar.
  3. Verhit een eetlepel olijfolie in een wokpan. Doe de aubergine, bloemkoolroosjes en kokosmelk hierbij. Laat op hoog vuur ongeveer 5 minuten staan.
  4. Voeg ondertussen de tomatenpuree en gele currypasta toe en meng dit met de kokosmelk.

Smakelijk!

 

Tip!

Heb je extra trek? Eet het met zilvervliesrijst.

Gevulde paprika met kip en pindasaus        2 personen

Ingrediënten

  • 2 paprika’s
  • 2 uien
  • 200 gram champignons
  • 400 gram kipfilet
  • 2 eetlepels pindasaus
  • 150 gram gekookte zilvervliesrijstBereidingswijze
    1. Zet de oven aan op 180 graden.
    2. Snijd de bovenkant van de paprika af en haal het vruchtvlees eruit, zodat je een ‘bakje met deksel’ krijgt. Zet deze 10-15 minuten in de verwarmde oven.
    3. Kook ondertussen de rijst.
    4. Snijd de kip, ui en champignons. Bak eerst de kip voeg vervolgens de ui en champignons toe. Bak deze mee.
    5. Doe zodra alles gebakken is de rijst erbij in de pan en voeg hier de eetlepel pindasaus aan toe.
    6. Verdun met water (steeds een klein beetje toevoegen) tot de saus de juiste dikte heeft. Laat het geheel nog een aantal minuten extra warm worden in de pan.

    Smakelijk!

     

    Tip

    Geen pindasaus in huis? Vervang deze door een eetlepel pindakaas.

    Vervang voor een romigere saus het water door magere melk.