Werkwijze

Het doel is om aan te sluiten bij jouw situatie en wensen. Dit kan door middel van begeleiding zijn, maar ook via eenmalig advies. Ook sporten kan een onderdeel zijn van het proces wat bij je past. Om een indruk te geven van wat de verschillende processen zijn, geef ik hierbij een verdere toelichting:

Begeleiding

  • Kennismaking

Wanneer gewenst, vindt er eerst een kennismakingsgesprek plaats. Hier vertel ik meer over mezelf en beantwoord ik al je vragen. Ook is er hier de kans om al meer over jezelf te vertellen, zodat ik op basis daarvan een indruk kan geven van wat het eventuele verdere traject in gaat houden.

  • Intakegesprek

Voor begeleiding geldt dat er altijd eerst een intakegesprek plaatsvindt. Hier bespreken we wat het huidige voedingspatroon is, wat de wensen en doelen zijn en hoe we dit doel gaan bereiken. Vervolgens ga ik de besproken punten voor je uitwerken in een gepersonaliseerd voedingsplan.

De basis van het SAARS gepersonaliseerd Voedingsplan

Voorbeeld SAARS voedingsplan

  • Vervolgconsult

Na een periode van het volgen van het plan houden we een vervolgconsult. Hier bespreken we hoe het tot nu toe gaat. Aan de hand van dit gesprek pas ik de uitwerkingen waar nodig aan. In vervolgconsulten ligt de mogelijkheid om constant zicht te houden op het traject, zodat het doel op een meest effectieve manier wordt bereikt. Ook is het de kans om tips te krijgen om eventuele knelpunten te overkomen. Gaat het goed? Dan biedt een vervolgconsult hier bevestiging van.

  • Weging/meting

Wil je tussendoor extra zicht in de vooruitgang, maar heb je geen punten om te bespreken betreffende de begeleiding of het plan? Doe dan een losse weging of meting. Regelmatig losse wegingen doen biedt een goed inzicht in het verloop van het proces.

Persoonlijke begeleiding is een belangrijk onderdeel, naast deze afspraken kunt u dan ook altijd contact met mij opnemen voor dringende vragen of tips.

Eenmalig advies

Zijn er dingen omtrent voeding die je je afvraagt? Of wil je tips en trucs hebben die je helpen bewuste keuzes te kunnen maken? Ga dan voor eenmalig advies. De inhoud van het gesprek kan heel uiteenlopend zijn. Van het kijken naar het huidige voedingspatroon en daar reflectie op geven, tot het vergelijken van voedingsproducten om je te laten zien welke de meest bewuste keuze is. Eenmalig advies is erop gericht om vragen te beantwoorden en inzichten te geven.